Hvornår Er Der Tønder Festival?

Hvornår Er Der Tønder Festival?

19/01/2022   

billede fra: Pixabay, ktphotography

Tønder Festival er en folkefest, der finder sted i sidste weekend i august. 

Festivalen har eksisteret til 1974 og er især kendt for at være en af de vigtigste festivaler i forhold til traditionel og moderne folkemusik.

Musikken har et internationalt udvalg af musikkere, der kommer og spiller. De har blandt andet haft folk fra Canada, Skotland, England, USA og selvfølgelig også Skandinavien. 

Den er heller ikke en lille en af slagsen, da der faktisk altid er minimum 2000 frivillige. Og ligesom Rudkøbing lever godt af Langelandsfestivalen, så er Tønder ingen undtagelse. I 2008 blev der lavet en rapport af Copenhagen Business School. De fandt frem til, at byen har en omsætning på ca. 70 millioner kroner.

Så ligesom så mange andre steder, så er det hele byen, der bliver forvandlet til en stor festival, når sådanne attraktioner finder sted.

Selve indbyggertallet bliver også fordoblet i den weekend, hvor den finder sted, hvor festivalen har en kapacitet på 15.000 mennesker.

Så har du en smag for ovenstående musikgenre, så er det da helt sikkert et sted, man skal besøge. Festivaller er generelt enormt hyggelige at være en del af, hvor man kan få hørt en masse dejlig musik og have nogle hyggelige stunder med venner og familie.

Vi sender et stort tak til Perlen Odense, der har støttet dette indhold. Her kan du eksempelvis købe ørestikker, og meget meget andet.