Hvad Er Tøndermarsken?

Hvad Er Tøndermarsken?

06/04/2021   

billede fra: Pixabay

Der findes et helt unik naturområde i Sønderjylland, som man ikke finder andre steder i Danmark eller verden. Selvom det ikke er verdens mest kendte naturområde, så er det ikke mindre imponerende og fascinerende af den grund. Læs mere om det fantastiske område, vi kalder for Tøndermarsken.

Hvad er Tøndermarsken? Tøndermarsken er Danmarks største marsk, også kaldet engområde. Tøndermarsken ligger i det sydvestlige Sønderjylland, og dækker over mere end 2.500 hektar land. Tøndermarsken er berømt for det rige fugleliv og en varieret flora. Tøndermarsken er med andre ord rent paradis for alle, der er vilde med fugleliv og natur generelt.

Tøndermarsken er et helt enestående område, der befinder sig i kanten af både vandet og landet, hvilket skaber et helt særligt miljø. Faktisk er Tøndermarsken så speciel, at den er på UNESCOS liste over verdensarv.

Tøndermarsken bæger stort præg af, at havet stort set er i marsken. Faktisk skal der en helt del diger, sluser og pumpestationer til for at undgå total oversvømmelse i området. Selvom det kræver meget arbejde, så giver det også et helt særligt landskab.

De første diger i området blev det allerede bygget i 1556, og senest i 1982. Det har altså altid været nødvendigt at kontrollere den vilde natur, for at kunne leve med den.